Καλωσήρθατε στο Ασύρματο Δίκτυο Πατρών.

pwmn

Το PWMN είναι μια κοινότητα από άτομα που συνθέτουν ένα δίκτυο από ασύρματους κόμβους συνδεδεμένους μεταξύ τους. Με άλλα λόγια είναι μια μικρογραφία του Internet όπου ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Υλοποιείται με τεχνολογία ΙΕΕΕ 802.11a/b/g/n, με δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης και εξοπλισμό από διάφορους κατασκευαστές δίνοντας όμως έμφαση στις ιδιοκατασκευές. Για την υλοποίηση των υπηρεσιών, χρησιμοποιεί ένα πλήθος από λειτουργικά συστήματα, με προτίμηση στο ελεύθερο λογισμικό το οποίο βοηθά να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα και ευελιξία.


Κόμβος Solar
Κόμβος Wildbird

Γιατί να συνδεθώ;

Γιατί  είναι δωρεάν, γιατί προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις σε ταχύτητες αντίστοιχες (ή και μεγαλύτερες) των dsl, γιατί είναι ένας όμορφος τρόπος να μάθετε περισσότερα για τις δικτυακές τεχνολογίες ασύρματες η μη, και είναι μια ωραία κοινότητα με άτομα που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία.


Πως θα συνδεθώ;

Μπορείτε να ξεκινήσετε διαβάζοντας τον οδηγό για νέους χρήστες που υπάρχει στο wiki του δικτύου, να κάνετε ερωτήσεις στο forum ή και να μας μιλήσετε στο κανάλι συζητήσεων στο IRC (irc.pwmn.net #room). Επίσης στο WiND θα βρείτε ένα χάρτη του δικτύου με όλους τους κόμβους που υπάρχουν. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το στίγμα του σημείου από 'που συνδέεστε και να δείτε την οπτική επαφή που έχετε με άλλους κόμβους!


western_wireless_names

Επεκταση Δικτυου

Το δίκτυο του PWMN πλέον είναι συνδεδεμένο ασύρματα με τα δίκτυα AWMN (Αθήνα), WANA (Αμαλιάδα), MSWN (Μεσσηνία), WiMES (Μεσολόγγι), ZWN (Ζαχάρω) και KEWN(Κεφαλλονιά).

awmn logo wana logo