Απόψεις, γεγονότα κ δρώμενα συνάντησης 02/02, 19:00 Θεατράκι

Γενική Συζήτηση Θεμάτων του που αφορούν το δίκτυό μας
User avatar
panoulix
Pentium IV
Posts: 1044
Joined: Thu May 17, 2007 2:53 am
PWMN Wind Node ID: 137
Location: Patra (most of the time)
Contact:

Απόψεις, γεγονότα κ δρώμενα συνάντησης 02/02, 19:00 Θεατράκι

Post by panoulix »

Κατά απάντηση σε post των MP & TRV και κατά νεα δεδομένα που βγήκαν στη φόρα στο αποψινό meeting 19:00 στο Θεατράκι:
trv wrote:Οι υπολοιποι το γνωριζουν δηλαδη οτι ειναι το φορουμ του korki / tweety / itmy αυτο εδω, και δεν ειναι του δικτυου....? Για να πει και κανενας αλλος την αποψη του επ´αυτου..
mp wrote:@panoulix: Έπρεπε να σέβεσαι την παρουσία σου σε μία δημοκρατική διαδικασία, και όχι να κάνεις γαργάρα αυτό το καπέλωμα σε όλους όσους είμασταν εκεί.

......Ε ΟΧΙ κ. panoulix, δεν ζούμε σε μπανανία.

.....Να χαίρεστε λοιπόν το SPN σας, γιατί pwmn δεν είστε.
Επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος, αμερόληπτος και να μην κάνω ΤΙΠΟΤΑ γαργάρα, να σου αναφέρω και να αναφέρω κάτι σε ΟΛΟΥΣ που αναφέρθηκε στο meeting το αποψινό. Είναι κάτι το οποίο εμένα σαν PanouliX αλλά και σαν χρήστη του PWMN δε με εκφράζει:

Αναφέρθηκε δια στόματος tweety ότι το forum αποτελεί ιδιοκτησία όχι μόνο διαχειριζόμενη υπηρεσία, αλλά ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των itmy, korki, tweety (κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα) και θα κάνουν ότι θεωρούνε αυτοί καλύτερο, έστω κι αν αυτό δεν εκφράζει την πλειοψηφία της ασύρματης κοινότητας, γιατί οι ίδιοι έχουν ρίξει άπειρο κόπο και μόνο... Επίσης ειπώθηκε πως είναι το επικρατέστερο forum και ότι όποιος δε θέλει, είναι ελεύθερος να αποχωρήσει.

Τουλάχιστον από το Μάρτιο που έγινε το forum και από το Μάιο που έγινα μέλος, αποφάσεις κλπ ΔΕΝ παίρνανε μόνο 4 άτομα αλλά όλο το δίκτυο, ομαδικά, συλλογικά, αποτελεσματικά (το τότε SPN). Τώρα δε βλεπω κάτι τέτοιο και μάλιστα σε προτροπές μου και συμβουλές μου σε κάποια άτομα, να είναι πιο ήρεμοι και να επιβάλλουν το δίκιο τους με πιο σωστό τρόπο κι ενημερώνοντας τεκμηριωμένα τα υπόλοιπα μέλη, βλέπω κάτι το εντελώς διαφορετικό...



Επίσης όσον αφορά το Wiki, το Web based hosting, το wind, καλό είναι να αναφερθούν κι από άλλους παρεβρισκομένους οι απόψεις και τα γεγονότα όπως ακριβώς διαδραματίστηκαν στην αποψινή συνάντηση...


Προς όλους λοιπόν, αν αυτό σας καλύπτει όπως ακριβώς ειπώθηκε, τότε δε μου πέφτει κανένας λόγος. Υποχείριο κανενός εγώ δε δέχομαι να γίνω και μάλιστα να παραπλανώ τον εαυτό μου νιώθοντας ότι είμαι στο PWMN forum, το κοινό forum όλων το οποίο τελικά είναι ένα forum στο οποίο η πλειοψηφία μάλλον των χρηστών ΔΕ γνωρίζει ότι υπάρχει ιδιοκτησία 2-3 ατόμων και όχι ότι το PWMN forum ανήκει στην κοινότητα.

Δεν πρόκειται για μια ταράτσα, αλλά για το κοινότερο service ολων, την κοινή βιτρίνα και εικόνα όλων των μελών της κοινότητας παραέξω. Και στο κοινό αυτό forum μιας κοινότητας στην οποία 8 σχεδόν μήνες τώρα συμμετείχα, πίστευα πως δεν υπάρχουν εξουσίες και ιδιοκτησίες, αλλα συλλογική προσπάθεια όλων για ένα κοινό καλό και όφελος.

Λυπάμαι πάρα πολύ, αν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει, εγώ αρνούμαι να ξαναποστάρω και να πάρω θέση σε ένα forum 2-3 ατόμων που 8έλει να φέρει την ονομασία ενός εννιαίου δικτύου. Δε μου αρέσουν οι κοροϊδίες, αυτό να μου το λέγατε όταν πρωτοέγινα μέλος το Μάιο του 2007 στο τότε SPN...
Δεν αρνήθηκα τις υπηρεσίες και τον κόπο κανενός. Και προς θεού ΔΕΝ έχω κάτι με τα παιδιά τα οποία μάλιστα κι εκτιμώ. Μου αρέσει όμως να είμαι δίκαιος με όλα και με όλους. Ίσως να με φάει η δικαιοσύνη που προσπαθώ να βρώ, όμως μου αρέσει να κοιμάμαι ήσυχος και ξέροντας πως δεν έχω κοροϊδέψει ποτέ και κανέναν. Μάλιστα αναγνώρισα τον κόπο πολλών και σε posts μου και off the record και σέβομαι την προσπάθειά σας με το παραπάνω και γιατί πραγματικά το αξίζετε, αρκεί να γίνεται πάντα με το σωστό τρόπο.

Το να έχω το μεγαλύτερο Data Server στο δίκτυο ΔΕ μου δίνει το δικαίωμα να κόψω τα routes των υπολοίπων τη στιγμή που κατεβάζω ή κατεβάζετε από μένα, παρόλο που έχω το μαχαίρι και το πεπόνι μαζί (που λεει ο λόγος). Έτσι αντίστοιχα ΔΕΝ έχει το δικαίωμα κάποιος να αποφασίζει και να λέει "δικό μου είναι το forum και ό,τι θελω κάνω". Αν αυτή είναι η άποψή σας, τότε μαγκιά σας και κρατήστε και αυτήν και το forum, εμένα δε με εκφράζει και τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω.


PS1: Στο αποψινό meeting παρεβρέθησαν οι εξής κατά τυχαία σειρά: PF, PanouliX, Tweety, Sostim, M4rk, Hwoarang, όλοι εκ'των οποίων άκουσαν δια στόματος tweety αυτές τις απόψεις. Για το ποιοί συμφωνούν και το ποιοί τις ενστερνίζονται, καλύτερα να αποφανθούν οι ίδιοι και όχι εγώ...

PS2: Ο κόμβος μου μετά και το αποψινό φιάσκο, θα παραμένει ΜΟΝΙΜΑ ανοιχτός, γιατί είμαι μάγκας, σέβομαι τον εαυτό μου και τα υπόλοιπα άτομα-μέλη του δικτύου που δε φταίνε σε τίποτε να μη τους παρέχω υπηρεσίες εξαιτίας της στάσης που τηρούν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στα περί forum (αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες στην πράξη), στον κόμβο μου θα σηκωθεί Web server και δικό μου portal το οποίο θα αναφέρει τις υπηρεσίες, τα χαρακτηριστικά του κόμβου, καθώς και τις τυχούσες αλλαγές. Όσοι είστε διατεθιμένοι να με βοηθήσετε σε αυτό, είστε ευπρόσδεκτοι και η βοήθειά σας όπου χρειαστεί, θα είναι εκτιμητέα και πολύτιμη.
Your mind is twisted. How can I resist it?

User avatar
Itmy
AMD Athlon
Posts: 893
Joined: Thu Mar 08, 2007 12:17 am
PWMN Wind Node ID: 108
Location: Itmy Territory
Contact:

Post by Itmy »

Panoulix αν καταφερεις να μας πεις τοσο εσυ οσο και οποιος αλλος μπορει πώς ειναι δυνατο ενα site να ειναι ιδιοκτησια καποιας ομαδας που δεν εχει νομικη υποσταση θα σε παραδεχτω. Οπως ιδιοκτησια σου ειναι ο server που παιζει μουσικη στο δικτυο και προσπαθεις να παιξεις κατι που αρεσει στους υπολοιπους για να προσφερεις στην παρεα του δικτυου, ακριβως με τον ιδιο τροπο λειτουργει και το site - και ολα τα site παρομοιων κοινοτητων. To οτι το site ανηκει καπου ειναι αυτονοητο για οποιονδηποτε. Υπαρχει site που να μην ανηκει καπου? Δηλαδη θα σου αρεσε καλυτερα να σου λεμε το παραμυθι: ναι το site ειναι του δικτυου ενω στην ουσια το δικτυο δε μπορει εκ των πραγματων να εχει στην ιδιοκτησια του site? Θες το δικτυο να εχει site που να ανηκει ιδιοκτησιακα στο δικτυο? Φτιαξε συλλογο και να εισαι σιγουρος οτι θα σε ακολουθησουν οι περισσοτεροι.
Οσο για το spn εχεις δικιο: Οι αποφασεις δεν παρθηκαν ποτε με ψηφοφοριες αλλα με απλη συνεννοηση οσων εμπλεκονται στο ζητημα που πρεπει να λυθει - βασικος κανονισμος του δικτυου που φαινοταν και στο φορουμ. Με τον ιδιο τροπο συνεχιζονται να παιρνονται και τωρα.
Οσο για το δικο σου site αυτο ειναι οχι μονο καλοδεχουμενο αλλα και δειγμα υγειας στο δικτυο. Αντε να σταματησουμε να ασχολουμαστε με το site να κανουμε και τιποτα ενδιαφερον με το wireless.
Death to all Fanatics

User avatar
tweety
486
Posts: 275
Joined: Sat Mar 10, 2007 2:33 am
PWMN Wind Node ID: 101

Post by tweety »

panoulix wrote:Αναφέρθηκε δια στόματος tweety ότι το forum αποτελεί ιδιοκτησία όχι μόνο διαχειριζόμενη υπηρεσία, αλλά ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των itmy, korki, tweety (κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα) και θα κάνουν ότι θεωρούνε αυτοί καλύτερο, έστω κι αν αυτό δεν εκφράζει την πλειοψηφία της ασύρματης κοινότητας, γιατί οι ίδιοι έχουν ρίξει άπειρο κόπο και μόνο...
Το γιατί είναι διότι εκ των πραγμάτων τα συναφή services στήθηκαν και συντηρούνται από την ομάδα tweety, korki, itmy, under. Σε καμία περίπτωση τα services αυτά δεν πρόκειται να κλείσουν αυθαίρετα, απλά όταν έρθει η περίπτωση διαδοχής αυτό θα συζητηθεί - ψηφιστεί - whatever τότε και θα μεταφερθούν.
Στο φόρουν η χρήση είναι κοινόχρηστη, όχι η ιδιοκτησία.
panoulix wrote:Επίσης ειπώθηκε πως είναι το επικρατέστερο forum και ότι όποιος δε θέλει, είναι ελεύθερος να αποχωρήσει.
...και να ανοίξει τα δικά του services - forum - wiki - οτιδήποτε. Το επικρατέστερο από όλαθα είναι αυτό το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι και έχει την μεγαλύτερη κίνηση και προφανώς ο ιδιοκτήτης του είναι αυτός που τα έστησε - τα υπόλοιπα σιγά σιγά θα φθίνουν ή θα καταλήξουμε να υπάρχουν πολλά καλά services (πχ πολλά καλά φορουμ λόγω διαφορετικού ενδιαφέροντος).

Δεν είναι δυνατόν μέσα σε αυτή την πολυφωνία ΟΛΟΙ να συμφωνούν σε ΕΝΑ φόρουμ - Άρα πολλά και ο κόσμος ας αποφασίσει - αυτή είναι δημοκρατία και ελεύθερη αγορά.

Κανένας δεν είναι δυνατό να υποχρεώνει οποιονδήποτε άλλο να πράξει το οτιδήποτε με οποιοδήποτε μέσο (ακόμα και ψηφοφορίες). Όποιος διαφωνεί απλά ανοίγει τα δικά του ή σηκώνεται και φεύγει, προτάσεις γίνονται, το hobby μας κάνουμε, δεν εκτελούμε διαταγές.
panoulix wrote:Τουλάχιστον από το Μάρτιο που έγινε το forum και από το Μάιο που έγινα μέλος, αποφάσεις κλπ ΔΕΝ παίρνανε μόνο 4 άτομα αλλά όλο το δίκτυο, ομαδικά, συλλογικά, αποτελεσματικά (το τότε SPN). Τώρα δε βλεπω κάτι τέτοιο και μάλιστα σε προτροπές μου και συμβουλές μου σε κάποια άτομα, να είναι πιο ήρεμοι και να επιβάλλουν το δίκιο τους με πιο σωστό τρόπο κι ενημερώνοντας τεκμηριωμένα τα υπόλοιπα μέλη, βλέπω κάτι το εντελώς διαφορετικό...
Αποφάσεις για το δίκτυο - ταράτσες προφανώς παίρνουν κάθε φορά οι εμπλεκόμενοι (πχ η άποψη μου δεν είναι δεσμευτική για το τι backbone και συναφή Links θα βγάλεις panoulix. Αν κρίνεις ότι δεν είναι καλή για τον κόμβο σου την γράφεις στα ** και κανένα πρόβλημα). Αποφάσεις για τα services παίρνει αυτός που το σηκώνει και κανένας άλλος.

Forum, wiki , wind είναι services που κάποιοι τα έχουν αναλάβει και τα συντηρούν κάποιοι και είναι κάθε φορά αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διαχείρισή τους.

Το δίκτυο είναι ένα σύνολο αυτόνομων - ανεξάρτητων κόμβων που τυχαίνει και συνδέονται μεταξύ τους με όποιον τρόπο επιθυμούν οι εμπλεκόμενοι κάθε φορά κόμβοι.

To θέμα δεν είναι απλά ο καθένας να λέει την γνώμη του, το θέμα είναι να μπορεί να πείσει και άλλους να την ασπαστούν.
Image

GfK
Motorola 6502
Posts: 68
Joined: Tue Oct 30, 2007 11:46 pm

Post by GfK »

Όλα αυτά οφείλονται σε παρανόηση της εξουσίας.
Άλλο ιδιοκτησία και άλλο χρήση.
Όλα τα κείμενα που είναι γραμμένα εδώ μέσα
προφανώς δεν ανήκουν στους admins όσο κι αν τους ανήκει το site.
Επίσης πάνω στα κείμενα στηρίζονται οι αποφάσεις
οι οποίες επίσης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Η λύση είναι απλή.
Ένα ακόμα forum (πχ forum.patraswireless.net)
που να μην εχει admins
και να μπορεί ο καθένας να γράψει την άποψή του ελεύθερα
για τα τεκταινόμενα στα wifi της Πάτρας.

Ελεύθερα εννοώ
χωρίς ban, χωρίς kick, χωρίς κόκκινες διορθώσεις,
χωρίς πιπέρι στη γλώσσα του cornilios
χωρίς σβησμένα posts
χωρίς admins

Ενός τέτοιου forum επιθυμώ να είμαι μέλος
και να εκφράζω την άποψή μου
δίχως φόβο μήπως χαλάσω τον "καθρέπτη" που τόσο πολύ αναφέρεται.

Ένα κακό βιβλίο, λίγο θα πουλήσει, έστω και με τέλειο εξώφυλλο.

User avatar
panoulix
Pentium IV
Posts: 1044
Joined: Thu May 17, 2007 2:53 am
PWMN Wind Node ID: 137
Location: Patra (most of the time)
Contact:

Post by panoulix »

GfK wrote: Η λύση είναι απλή.
Ένα ακόμα forum (πχ forum.patraswireless.net)
που να μην εχει admins
και να μπορεί ο καθένας να γράψει την άποψή του ελεύθερα
για τα τεκταινόμενα στα wifi της Πάτρας.

Ελεύθερα εννοώ
χωρίς ban, χωρίς kick, χωρίς κόκκινες διορθώσεις,
χωρίς πιπέρι στη γλώσσα του cornilios
χωρίς σβησμένα posts
χωρίς admins

Ενός τέτοιου forum επιθυμώ να είμαι μέλος
και να εκφράζω την άποψή μου
δίχως φόβο μήπως χαλάσω τον "καθρέπτη" που τόσο πολύ αναφέρεται.
Καλό είναι να μη προβαίνουμε σε ακρότητες. Είναι ακραίο αυτό που επιθυμείς, το να αναφέρονται παντού μπινελίκια και αλόγιστες ασυδοσίες λόγου είναι κάτι που ακόμα κ εσένα που θες να εκφράζεσαι τόσο αυθόρμητα, πίστεψέ με δε θα σε εκφράζει/χαρακτηρίζει ούτε κι εσένα τον ίδιο...
Your mind is twisted. How can I resist it?

User avatar
tweety
486
Posts: 275
Joined: Sat Mar 10, 2007 2:33 am
PWMN Wind Node ID: 101

Post by tweety »

gfk έτσι όπως ζητάς ήταν το φόρουμ, τον ίδιο τρόπο σκέψης είχαμε όταν το στήναμε, έγινε μπουρδέλο όμως με ότι $%@$ ερχόταν του καθενός να γράψει...
So κανόνες, admins ktl ... :roll:

edit - όσο για την ιδιοκτησία - χρήση κοίτα το παραπάνω Post του itmy Και απάντησε, gfk
Image

User avatar
korkakak
AMD Athlon
Posts: 992
Joined: Wed Mar 07, 2007 11:52 pm
PWMN Wind Node ID: 87
Location: Πλατεία Όλγας

Post by korkakak »

GfK wrote:Όλα αυτά οφείλονται σε παρανόηση της εξουσίας.
Άλλο ιδιοκτησία και άλλο χρήση.
Όλα τα κείμενα που είναι γραμμένα εδώ μέσα
προφανώς δεν ανήκουν στους admins όσο κι αν τους ανήκει το site.
Επίσης πάνω στα κείμενα στηρίζονται οι αποφάσεις
οι οποίες επίσης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Η λύση είναι απλή.
Ένα ακόμα forum (πχ forum.patraswireless.net)
που να μην εχει admins
και να μπορεί ο καθένας να γράψει την άποψή του ελεύθερα
για τα τεκταινόμενα στα wifi της Πάτρας.

Ελεύθερα εννοώ
χωρίς ban, χωρίς kick, χωρίς κόκκινες διορθώσεις,
χωρίς πιπέρι στη γλώσσα του cornilios
χωρίς σβησμένα posts
χωρίς admins

Ενός τέτοιου forum επιθυμώ να είμαι μέλος
και να εκφράζω την άποψή μου
δίχως φόβο μήπως χαλάσω τον "καθρέπτη" που τόσο πολύ αναφέρεται.

Ένα κακό βιβλίο, λίγο θα πουλήσει, έστω και με τέλειο εξώφυλλο.
Αγαπητέ Gfk, εγώ οπως και αρκετοί άλλοι ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο, για να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε στην κοινότητα.
Καλώς ή κακώς η διαχειριση βρίσκεται στα χέρια 6-7 ατόμων που μπορούν να συνεργαστούν και να συνενοηθούν, για κάποια πράγματα, και ενώ η διαχείριση δεν είναι θέμα συζήτησης η χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται πάντα είναι (οπως και έγινε γίνεται και θα γίνεται).

Ποτέ δεν φιμώσαμε κανένα και οι απόψεις εκφραζόταν πάντα ελεύθερα ακόμα και όταν κάποιος μας προσέβαλε αποκαλώντας μας με πλειάδα κοσμητικών επιθέτων
, καθώς έχουμε υψηλή αίσθηση της ελευθερίας του λόγου, και έτσι στο φορουμ (και παλιότερα ακόμα περισσότερο) ήταν ελεύθερο να διατυπώσει ο καθένας τις απόψεις του και να στηλιτεύσει τις απόψεις,πράξεις έργα και και τις στάσεις όλων, χωρίς να λογοκρίνουμε πράγματα που δεν μας άρεσαν. Πρόσφατα μπήκε ένα κανονισμός ώστε να διατηρείται ένας ευπρεπισμός στο φόρουμ, χωρίς πάντα να φιμώνεται ή να λογοκρίνεται κανείς.

Παρ'ολα αυτά υπάρχουν μηχανισμοί και υλοποιούνται με έργα ώστε να είμαστε ακόμα πιο πιστοί στην απόλυτη ελευθερία του λόγου από όπου και αν προέρχεται αυτός (ο λόγος) μιας και στην τελική μορφή υπηρεσιών που θα παρέχονται θα είναι μηχανισμοί ώστε να δίδουν ακόμα περισσότερη ελευθερία λόγου, ακόμα και στον τόπο που θα δημοσιεύει ο καθένας. Έτσι σύντομα θα υλοποιηθεί και ένα σύστημα που ο καθένας (επώνυμα) θα μπορεί να κάνει submit το site του ή το forum του και να είναι εμφανίσιμο και επιλέξιμο από όλους ώστε να μπορεί να συζητά με τον τρόπο, το ύφος και τους ανθρώπους που θέλει χωρίς να παρεμβαίνουμε εμείς , (Για να συμμετάσχει στο σύστημα αρκεί οι συζητήσεις να είναι σχετικές με το PWMN στο οποίο είμαστε όλοι μέτοχοι). Επίσης εδώ να αναφέρω οτι υπάρχει ήδη τρόπος να αποκτήσετε όλοι PWMN domain name και να το χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν.

Να καταλήξω οτι με αυτή την προσπάθειά μας ακόμα και οι αντίθετοι στις πράξεις μας θα καταλάβουν οτι όλα γίνονται για το καλό της κοινότητας και για την περαιτέρω ανάπτυξη της μακριά από πρόσωπα και πράγματα όπως γινόταν στο παρελθόν, χωρίς φόβο και πάθος.

Νίκος
Last edited by korkakak on Sun Feb 03, 2008 2:07 am, edited 1 time in total.
Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ! ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΟ wiki

:arrow: my blog

GfK
Motorola 6502
Posts: 68
Joined: Tue Oct 30, 2007 11:46 pm

Post by GfK »

το διαβασα.
Δε ρωτάει τίποτε ο άνθρωπος...

Τα περί ιδιοκτησίας του site δε μου φαίνεται σοβαρή συζήτηση.
Αυτό που εισπράττω είναι ότι ο καθένας σας θέλει το hosting
για να κάνει του κεφαλιού του.
Δεκτό.

M4rk
Intel 8088
Posts: 45
Joined: Fri Oct 05, 2007 8:03 pm
PWMN Wind Node ID: 54

Post by M4rk »

Όσο αναφορά το forum είμαι κι εγώ της γνώμης ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει χωρίς έστω και τους στοιχειώδης κανόνες Άλλο το "Ελευθερο" forum και άλλο το "χύμα/μπάτε σκύλοι αλέστε/ξέφραγο αμπέλι" forum.

Τώρα όσο αναφορά την σημερινή συνάντηση. Προσωπικά έμαθα πράγματα τα οποία δεν είχα καταλάβει μέσα από το forum τόσο καιρό, ούτε απο το irc.
Και μπορεί εγώ να θεωρούμε καινούριο μέλος αφού ούτε χρόνο δεν έχω κλείσει ακόμα στο δίκτυο αλλά από ότι κατάλαβα ούτε παλιότερα μέλη είχαν γνώση για τη φιλοσοφία που εξέφρασε ο Tweety.

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, τα όσα ελέχθησαν απο τον Tweety τα μετέφερε στο post του ο PanouliX. Να προσθέσω μόνο ότι όπως κατάλαβα το ίδιο καθεστώς/φιλοσοφία ισχύει και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ανέφερε (Wiki, Web Based Hosting, Wind). Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος από αυτούς που παρευρέθησαν.

Ακολουθεί η προσωπική μου άποψη...επειδή αρκετές φορές είδα παράπονα για μεγάλα post...αν βαριέστε απλά μην τη διαβάσετε...


Προσωπικά έμαθα αυτό το δίκτυο σαν μία δημοκρατική/ελεύθερη κοινότητα όπου φυσικά κάποιος έχει επωμιστεί το hosting, κάποιος το administration του forum κτλ αλλά οι αποφάσεις παίρνονται ομαδικά για όλα τα θέματα που αφορούν το δίκτυο εκτός από τα "θέματα ταράτσας" και εξοπλισμού που φυσικά δεν τιθεται λόγος ποιος κάνει κουμάντο.

Αυτή την εντύπωση είχα μέσα απο το forum και το irc με ψηφοφορίες επι ψηφοφοριών, συζητήσεις για διάφορα ζητήματα κτλ. οι όποίες τελικά όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας για τα θέματα που αφορούν τις παραπάνω υπηρεσίες (forum, blah blah...) μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν προς τους ιδιοκτήτές τους και όχι αποφάσεων πλειοψηφίας των μελών που πρέπει να αποπερατωθούν από τους εκάστοτε διαχειριστές των υπηρεσιών. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Άρα το forum δεν θα έπρεπε, κατα τη γνώμη μου πάντα, να λέγεται forum PWMN αλλά Itmy/Korki/Tweety's forum και στο οποίο γράφουν χρήστες του PWMN. Όχι όμως ότι είναι το Επίσημο forum του PWMN επειδή έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αν θέλουμε να πάμε να φτιάξουμε αλλού όσα forum θέλουμε και να επικρατήσει το καλύτερο...Εγώ νόμιζα ότι είναι η επίσημη ιστοσελίδα επειδή έτσι συμφωνήθηκε.

Κάτι που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα είναι απλά δημοφιλές...όχι κατα αναγκην και επίσημο. Το myprotia έχει από όσο γνωρίζω την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα απο τους φοιτητές των Ηλεκτρολόγων. Αυτό την καθιστά και επίσημη ιστοσελίδα της σχολής? Στους Η/Υ υπάρχει μία ιστοσελίδα η οποία είναι και Επίσημη . Το αν δεν μπαίνει κανένας μέσα δεν σημαίνει ότι η σελίδα θα πάψει να είναι η επίσημη.

Και στη τελική δεν υπάρχει άλλο forum για να γράψουμε και κατα δεύτερον και πιο σημαντικό νομίζω ότι αποφασίστηκε να υπάρχει ένα forum και όχι 200 έτσι ώστε να συννενοούνται οι χρήστες και να γίνονται ανακοινώσεις. Αλλο είναι να υπάρχουν 15 dc hubs τα οποία μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα ανοιχτά και άλλο είναι να προσπαθείς να παρακολουθήσεις 15 forum για να μην χάσεις κάτι που ίσως σε αφορά και σε ενδιαφέρει. Όπως επίσης δε ξέρω πόσο πρακτικό είναι να είσαι νέος χρήστης και να δεις ξαφνικά 15 forums που συζητάνε ΟΛΑ για το PWMN.

Άλλο είναι να σηκώσω εγώ ένα forum και να πω παιδιά ελάτε να γράφετε στο δικό μου αφού δεν έχετε που αλλού να γράψετε και άλλο να αποφασίσει η κοινότητα ότι χρειάζεται ένα forum και να ζητήσει από κάποιον να το φτιάξει κ να το διαχειριστεί εκ μέρους της αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του.

Αν όντως ισχύει το πρώτο τότε εγώ κατάλαβα λάθος και συγνώμη, αν ισχύει το δεύτερο τότε διαφωνώ προσωπικά με την φιλοσοφία της διαχείρησης-ιδιοκτησίας που υπάρχει τώρα.

PS: Δεν τίθεται κανένα θέμα από μέρους μου μη αναγνώρισης της δουλειάς, του κόπου και της προσφοράς των παιδιών στην κοινότητα. Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη/φιλοσοφία πάνω σε κάποια βασικά πράγματα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση. Ούτε προσπαθώ να μειώσω κανέναν ούτε να προσβάλω. Αν νιώθει κάποιος έτσι ας μου το πει για να το διευκρυνήσουμε.
Knowledge Is Power.
(The Mentor)

User avatar
sostim
IBM 701
Posts: 14
Joined: Thu Mar 22, 2007 9:16 pm
PWMN Wind Node ID: 0
Location: Πάτρα, πριν το Χάραμα

Post by sostim »

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το τεράστιο post αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ στο συγκεκριμένο topic ΝΑ ΜΗN ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΝΕΑ POSTS μέχρι να τοποθετηθούν οι διαχειριστές αυτού του forum (itmy, korki και under). Εξαιρούνται οι παρόντες στη συνάντηση και μόνο για να αποσαφηνίσουν κάτι που πιθανόν δεν κατάλαβα καλά ή δεν διατύπωσα σωστά.


Επειδή προτιμώ να λύνω/κλείνω προβλήματα και όχι να ανοίγω καινούργια, διευκρινίζω ότι θα προσπαθήσω να παραθέσω μόνο γεγονότα και όχι κρίσεις και απόψεις επί των γεγονότων (γι' αυτό και δεν θα χρησιμοποιήσω έντονα, υπογραμμισμένα ή μεγάλα γράμματα). Επίσης είναι πιθανόν τα λόγια που χρησιμοποιούνται σε κάποιους διάλογους να μην είναι όπως ακριβώς ειπώθηκαν σε κάποια χρονική στιγμή της συζήτησης, αλλά το νόημα της όλης συζήτησης (που σημειωτέον κράτησε περίπου 4 ώρες).

Κάποια στιγμή (δυστυχώς δεν γνωρίζω πότε ακριβώς) δημιουργήθηκε από μια παρέα το δίκτυο spn. Σύμφωνα με τον tweety στην αρχή ήταν οι itmy, korki, tweety και under (αλφαβητικά). Η παρέα μεγάλωσε και μπήκαν και άλλα μέλη στο δίκτυο. Το Μάρτιο του 2007 είχε μεγαλώσει η παρέα - ήταν πλέον μια ολοζώντανη και γρήγορα αναπτυσσόμενη κοινότητα - χάρη στις πολλές προσπάθειες και τον κόπο των 4 αυτών ατόμων (ίσως και άλλων στην πορεία του χρόνου μέχρι τότε). Έτσι αποφασίστηκε να στηθεί ένα forum για την κοινότητα. Το forum στήθηκε και διαχειρίζεται από την ομάδα αυτή. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλοι διαχειριστές, χωρίς να είναι απολύτως ξεκάθαρα τα κριτήρια επιλογής τους (και μιλώ σαν ένας από αυτούς). Στο πρώτο post αυτού του forum (click the link) αναφέρεται: "Καλώς ορίσατε στο νέο forum του PWMN, ... Η γνώμη σας μετράει και θέλουμε να την ακούσουμε. ...". Και αυτό τα δύο πράγματα πίστευα μέχρι σήμερα. Ότι πρόκειται για το forum του PWMN και ότι η γνώμη μου μετράει.

Το ίδιο πίστευα και για τις άλλες κοινές υπηρεσίες που έχουν ήδη δημιουργηθεί (irc, wind, wiki) ή θα δημιουργηθούνε (web page-portal, radio server) για χρήση από όλη την κοινότητα (και όχι μόνο). Ότι δηλαδή στήθηκαν και θα διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να ωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό η κοινότητα που λέγεται PWMN. Όμως τα λόγια του tweety ήταν: εμείς τα στήσαμε, εμείς τα διαχειριζόμαστε και θα κάνουμε ότι εμείς νομίζουμε καλύτερο.".
Σε ερώτηση μου: "αν η πλειοψηφία της κοινότητας ενημερωθεί (ώστε να μην είναι άσχετοι) για κάποιο θέμα (π.χ. logo, site, hosting) και επιθυμεί κάτι διαφορετικό από τη δική τους άποψη σε οτιδήποτε αφορά αυτές τις υπηρεσίες, τι θα εφαρμοστεί τελικά;" η απάντηση ήταν πως "θα κάνουν ότι θέλουν οι διαχειριστές γιατί είναι δικιά τους υπηρεσία".
Επίσης σε νέα ερώτηση: "Εφόσον η κοινότητα αποφασίσει - για οποιοδήποτε λόγο - και τεκμηριώσει ότι πρέπει να παραδοθεί η διαχείριση και το hosting μίας η περισσότερων υπηρεσιών είστε διατεθειμένοι να το κάνετε;" η απάντηση ήταν ξεκάθαρη και σαφής: "όχι, γιατί όπως δεν μπορεί κανείς να σου πει τι θα κάνεις στην ταράτσα σου, έτσι δεν μπορεί και κανείς να μας πει τι θα κάνουμε στις υπηρεσίες που παρέχουμε εμείς. Δεν είναι υπηρεσίες του PWMN. Είναι υπηρεσίες που παρέχουμε και απλώς επιλέξανε να τις χρησιμοποιούνε οι χρήστες του δικτύου. Αν θέλουν μπορούν να στήσουν τις δικές του και να αποφασίσει ο καθένας ποια θέλει να χρησιμοποιεί".
Σε ερώτηση αν τεχνικά ήταν δυνατόν να έχουνε μόνο οι 4 υπάρχοντες διαχειριστές το password στο server του tbl (είτε μεσολαβούσε ο mp είτε όχι) η απάντηση που πήρα ήταν ότι γίνεται και στις 2 περιπτώσεις με αλλαγή του password. Βέβαια θα μπορούσε ο tbl να δημιουργήσει άλλο λογαριασμό και να δώσει δικαιώματα διαχείρισης και σε άλλο/α άτομο/α, αλλά θα ήταν προφανές ότι μπήκε κάποιος άλλος εκτός από την ομάδα των 4.
Τέλος όταν ρώτησα τον tweety: "για ποιο λόγο δεν έθεσες επί τόπου στη προχθεσινή συνάντηση των 19 ατόμων ένσταση στην ψηφοφορία περί μεταφοράς των υπηρεσιών στο server του tbl ή έστω δεν ξεκαθάρισες ότι ναι μεν θα γίνει η μεταφορά, αλλά όπου κρίνει εσύ και η ομάδα των διαχειριστών" η απάντηση του ήταν ότι το είχε πει. Εγώ πάντως έφυγα προχθές από το Παναχαϊκό με την εντύπωση ότι συμφωνήθηκε να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών στο server του tbl και ότι itmy και mp θα συνεργαστούν ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή (αν ήταν δυνατόν). Μάλιστα το ίδιο είχαν καταλάβει και οι άλλοι 2 παρευρισκόμενοι στις δύο συναντήσεις (panoulix, pf), ενώ το ίδιο φαίνεται ξεκάθαρα και από τα αντίστοιχα posts των grigoris, mp, sf1n4k1. Παρακαλώ όποιον άλλον κατάλαβε κάτι διαφορετικό να το καταθέσει εδώ.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι κακώς έχουν τη διαχείριση τα συγκεκριμένα άτομα. Αλλά δεν δέχομαι να είναι το ίδιο είτε είπα την άποψη μου, είτε όχι. Δεν δέχομαι να ζητείται η άποψη των πολλών αλλά στο τέλος να εφαρμόζεται η άποψη των πολύ λίγων (σε σχέση με τα μέλη αυτής της κοινότητας).
Δέχομαι ότι μέσα στο δίκτυο υπάρχουν διαφορετικά άτομα, με διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικά πιστεύω, διαφορετικές αντιλήψεις. Και κατάλαβα σήμερα ότι με τον tweety βλέπουμε τελείως διαφορετικά το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν με κάνει ούτε να τον θεωρώ αντίπαλο μου, ούτε να πιστεύω πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αν όμως οι απόψεις του στο συγκεκριμένο θέμα συμπίπτουν με αυτές των άλλων διαχειριστών των κοινόχρηστων υπηρεσιών του δικτύου επιφυλάσσομαι για την μελλοντική τους χρήση εκ μέρους μου.

Και για να μη σας κουράζω άλλο, θέτω τα ερωτήματα μου προς itmy, korki, under και θα τους παρακαλέσω να είναι όσο πιο λιτοί μπορούν στις απαντήσεις τους. Μου αρκεί απάντηση της μορφής 1α, 2α, 3β, κλπ, κλπ ή αν δεν τους καλύπτουν οι υπάρχουσες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα (καθότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο στη ζωή) να γράψουν το πως το βλέπουν αυτοί. Αν σε κάποια ερώτηση έχουν μία απάντηση για κάποια/ες υπηρεσία/ες και διαφορετική απάντηση για άλλη/ες υπηρεσία/ες θα παρακαλέσω να το ξεκαθαρίσουν. Για το wind επιθυμώ απάντηση μόνο από τον korki, επειδή μου είπε ο tweety ότι μόνο αυτός έχει δικαιώματα διαχείρισης. Οι περισσότερες ερωτήσεις εμπεριέχουν τη λογική ότι οι κοινόχρηστες υπηρεσίες είναι και η "εικόνα" του δικτύου προς τον υπόλοιπο κόσμο.

--EDIT--
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (κατά την ταπεινή μου γνώμη)
Θεωρείτε πως οι κοινόχρηστες υπηρεσίες του δικτύου (irc server, forum, wind, wiki, web page-portal):
α) εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας απλός χρήστης (dc hub, teamspeak server, game server, ftp server, κλπ). Άρα είναι απλώς "κάποιες υπηρεσίες" που παρέχουν "κάποιοι χρήστες". Δεν είναι υπηρεσίες του PWMN και δεν εκφράζουν απαραίτητα το PWMN.
β) είναι κάποιες σημαντικές και απαραίτητες υπηρεσίες για την κοινότητα που λέγεται PWMN, δεδομένου ότι είναι τα κυριότερα μέσα με τα οποία μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας ή να πάρει πληροφορίες κάποιος τρίτος. Είναι η "εικόνα" που βγάζει η ομάδα PWMN των χρηστών ασυρμάτων δικτύων προς το υπόλοιπο διαδίκτυο.
--EDIT--

1 ) Θεωρείτε ότι οι κοινόχρηστες υπηρεσίες δικτύου (irc server, forum, wind, wiki, web page-portal)
α ) είναι οι επίσημες υπηρεσίες που πρέπει να εκφράζουν όλο το δίκτυο
β ) είναι αποκλειστικά δικές σας υπηρεσίες και τις χρησιμοποιεί όποιος θέλει.

2 ) Θεωρείτε ότι οι κοινόχρηστες υπηρεσίες δικτύου
α ) πρέπει να είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες των (ενημερωμένων και ενεργών) χρηστών του δικτύου, άρα λαμβάνετε υπόψη σας τυχόν υποδείξεις, ψηφοφορίες που προέρχονται από την πλειοψηφία αυτών
β ) πρέπει να είναι όπως νομίζετε εσείς καλύτερο.

3 ) Αν απαντήσατε το β) στην προηγούμενη ερώτηση, θεωρείτε πως η άποψη αυτή
α ) είναι στα πλαίσια ενός ανοιχτού και ελεύθερου δικτύου
β ) ίσως να μην είναι η πιο σωστή και πιο δημοκρατική, αλλά δεν έχουμε άλλα προβλήματα

4 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να προσθέσετε διαχειριστές που θα επιθυμούν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι

5 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να παραδώσετε πλήρως τη διαχείριση των κοινόχρηστων υπηρεσιών σε άτομα που θα επιλέξουν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι

6 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να παραχωρήσετε πλήρως τα δικαιώματα hosting των κοινόχρηστων υπηρεσιών σε άτομα που θα επιλέξουν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι

7 ) Που φαίνεται για κάθε υπηρεσία ποιοι είναι οι διαχειριστές της;

8 ) Αν δημιουργηθούν αντίστοιχες υπηρεσίες που θα λειτουργούν με όρους και διαδικασίες που τυγχάνουν της μεγαλύτερης αποδοχής των χρηστών του PWMN, απ' ότι αυτές που διαχειρίζεστε τώρα θα παραχωρήσετε το domain pwmn.net προς χρήση από τις νέες υπηρεσίες;
α ) ναι β ) όχι

Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν έχω τις απαντήσεις πριν την κοπή της πίτας

Τέλος δηλώνω πως επιθυμώ να μου αναφερθούν οι λόγοι για τους οποίους μου δόθηκαν δικαιώματα moderator σε αυτό το forum, διαφορετικά να μου αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ.

sostim
Last edited by sostim on Sun Feb 03, 2008 7:37 am, edited 1 time in total.

User avatar
korkakak
AMD Athlon
Posts: 992
Joined: Wed Mar 07, 2007 11:52 pm
PWMN Wind Node ID: 87
Location: Πλατεία Όλγας

Post by korkakak »

sostim wrote: 1 ) Θεωρείτε ότι οι κοινόχρηστες υπηρεσίες δικτύου (irc server, forum, wind, wiki, web page-portal)
α ) είναι οι επίσημες υπηρεσίες που πρέπει να εκφράζουν όλο το δίκτυο
β ) είναι αποκλειστικά δικές σας υπηρεσίες και τις χρησιμοποιεί όποιος θέλει.
Τι είναι επίσημο και τι όχι; Τι σημαίνει δηλαδή επίσημο; Το να φτίαξω εγώ ή ο καθένας ένα φόρουμ που να αυτοαποκαλείται επίσημο δεν προσδίδει καμία απολύτως ιδιότητα ως προς την λειτουργία του. Επίσημο site ενός Οργανισμού κυριολεκτικά είναι αυτό που μεταφέρει προς το κοινό τις απόψεις και τις διαταγές της αρχής του οργανισμού. Εμείς μη έχοντας διοικητική οργάνωση ουτε μορφή εξουσίας που να ασκεί πολιτική για κάθε ένα μέλος της κοινότητας δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ούτε το α σε καμία περίπτωση. Ουτε το β όμως μου αρέσει βεβαια καθώς δεν μπορώ να αντιληφθώ την έννοια αποκλειστικά δικές σας. Προσωπικά δεν θεώρησα οτι οτι κάνω εδώ το κάνω για να εξυπηρετήσω μονάχα εμένα αλλά και άλλους. άρα διαφωνώ και με τα 2. Πίστευες εσύ sostim οτι οι υπηρεσίες του pwn εξέφραζαν ποτέ όλο το δίκτυο; Μην τρελαθούμε κιόλας... Το μόνο που μπορώ να πω εγώ πάνω σε αυτό είναι οτι οπως και ο καθένας που προσφέρει κάτι από τον ελεύθερο του χρόνο και το χρήμα του, όταν το κάνει το κάνει για το καλύτερο της παρεχόμενης υπηρεσίας.

sostim wrote: 2 ) Θεωρείτε ότι οι κοινόχρηστες υπηρεσίες δικτύου
α ) πρέπει να είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες των (ενημερωμένων και ενεργών) χρηστών του δικτύου, άρα λαμβάνετε υπόψη σας τυχόν υποδείξεις, ψηφοφορίες που προέρχονται από την πλειοψηφία αυτών
β ) πρέπει να είναι όπως νομίζετε εσείς καλύτερο.
Δεν νοούνται κοινόχρηστες υπηρεσίες στο δίκτυο που βρισκόμαστε σήμερα. Το μόνο κοινόχρηστο στο δίκτυο είναι το πρωτόκολλο δρομολόγησης. Γενικά πάντως για τις υπηρεσίες που προσφέρονται αυτονόητο είναι οτι πρέπει να λαμβάνεται πάντα το feedback από τους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν ώστε να βελτιώνονται (και το κάνει ο καθε ένας διαχειριστής οποιασδήποτε υπηρεσίας από το dc hub που για κάποιο λόγο δεν παίζει μέχρι τον ftp που θέλει usernames).

sostim wrote: 3 ) Αν απαντήσατε το β) στην προηγούμενη ερώτηση, θεωρείτε πως η άποψη αυτή
α ) είναι στα πλαίσια ενός ανοιχτού και ελεύθερου δικτύου
β ) ίσως να μην είναι η πιο σωστή και πιο δημοκρατική, αλλά δεν έχουμε άλλα προβλήματα
Αν και δεν έχω δικαίωμα να απαντήσω στην ερώτηση ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση: Έχουμε χάσει την έννοια δημοκρατία ή μάλλον έχει μπερδευτεί με κάτι άλλο. Τι σχέση έχει η δημοκρατία για κάτι που to πράττουμε μόνο από χόμπυ; Αμα ήσουν κυνηγός εσύ sostim θα ψηφιζατε με την υπολοιπη γειτονιά για το που θα πας κυνήγι; Η για να έρθω σε πιο κοντινά με εμάς πράγματα πρέπει να ψηφιζουμε (ποιοι;;;; ) για το πόσα link θα έχει ο pf στην ταράτσα του; Δεν χωράει η δημοκρατία λοιπόν όταν δεν αναφερόμαστε στα κοινά. Δημοκρατική απόφαση μπορούμε να έχουμε πχ μόνο στην περίπτωση ενός link όταν δυο πλευρές αποφασίζουν από κοινού να συνδεθούν μεταξύ τους. Συνοψίζοντας θέλω να καταλήξω οτι δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να έχουμε ένα καλά καθορισμένο πλαίσιο (πεδίο κοινού ενδιαφέροντος) στο οποίο θα αναφέρονται αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες.

sostim wrote: 4 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να προσθέσετε διαχειριστές που θα επιθυμούν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι
Εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε ,αν τα άτομα είναι ευρείας αποδοχής και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.


sostim wrote: 5 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να παραδώσετε πλήρως τη διαχείριση των κοινόχρηστων υπηρεσιών σε άτομα που θα επιλέξουν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι
Γενικά ναι, αλλά εξαρτάται και από τις συνθήκες
sostim wrote: 6 ) Αν σας ζητηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να παραχωρήσετε πλήρως τα δικαιώματα hosting των κοινόχρηστων υπηρεσιών σε άτομα που θα επιλέξουν αυτοί, θα το κάνετε;
α ) ναι β ) όχι
Τι σημαίνει δικαιώματα hosting; Αν εννοείς με αυτό το να μας κάνει host o mp νομίζω οτι γενικά απαντήσαμε σήμερα τα χαράματα. :twisted:
sostim wrote: 7 ) Που φαίνεται για κάθε υπηρεσία ποιοι είναι οι διαχειριστές της;
Δεν νομίζω οτι ενδιαφέρει κανένα αυτό, η υπηρεσία που προσφέρετε δεν έχει σχέση με πρόσωπα και ο βασικός της σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες της. Παρ'ολα αυτά αν για κάποιον λόγο χρειάζεται να επικοινωνήσει κάποιος με τον εκάστοτε διαχειριστή του forum μπορεί απλά να του στείλει ένα pm στο username keraia
sostim wrote: 8 ) Αν δημιουργηθούν αντίστοιχες υπηρεσίες που θα λειτουργούν με όρους και διαδικασίες που τυγχάνουν της μεγαλύτερης αποδοχής των χρηστών του PWMN, απ' ότι αυτές που διαχειρίζεστε τώρα θα παραχωρήσετε το domain pwmn.net προς χρήση από τις νέες υπηρεσίες;
α ) ναι β ) όχι
παρέχεται ήδη (ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει subdomains του domain PWMN)
sostim wrote: sostim
Νίκος

Υγ. επίσης συμπληρωματικά στην απάντησή μου να προστεθεί και το viewtopic.php?p=7800#7800 (παραπάνω post)
Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ! ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΟ wiki

:arrow: my blog

mp
AMD Athlon
Posts: 813
Joined: Sat Mar 10, 2007 12:51 pm
PWMN Wind Node ID: 320

Post by mp »

@panoulix: Χαίρομαι για το post σου. Με καλύπτει απόλυτα. +1

mp

User avatar
cornilios
Pentium
Posts: 469
Joined: Sat Mar 10, 2007 6:23 pm

Post by cornilios »

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ .......ΟΛΑ 8)
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ
ΞΕΡΟΥΜΕ.

pf
Intel 4004
Posts: 18
Joined: Thu Mar 08, 2007 11:15 am

Post by pf »

Έπειτα απο τα τελευταία γεγονότα και από τις χτεσινές διευκρινίσεις του tweety στο mini-meeting, δηλώνω ότι αυτό είναι το τελευταίο ποστ μου σ' αυτό το φορουμ.
Δεν με πείραξε το γεγονός ότι τελικά ξεκαθαρίστηκε πως το φορουμ είναι μια ιδιόκτητη υπηρεσία όπως ο shoutcast server μου. Προσωπικά πιστεύω ότι το φόρουμ είναι η βιτρίνα μας στον έξω κόσμο και ίσως είναι και η μόνη υπηρεσία που δεν πρεπει να ανήκει σε κανέναν.
Με πείραξε ότι συμφωνίσαμε όλοι για κάτι και την άλλη μέρα γίνεται κάτι διαφορετικό, σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση. Αυτό εγώ το θεωρώ προσωπικό εμπαιγμό. Άν ο tweety είχε ξακαθαρίσει στη συνάντηση ή νωρίτερα αυτά που μας είπε εκ των υστέρων για το φορουμ των 3ών, μπορεί και να μην είχα αντίρρηση. Επειδή εξελίχθηκαν έτσι όμως τα πράγματα, δεν θέλω και δεν πρόκειται να συνεχίσω χρησιμοποιώ την υπηρεσία αυτή. Από χτες κατάλαβα ότι το ασύρματο δίκτυο της Πάτρας δεν έχει φόρουμ ακόμα, και ερωτηθείς από κάποιο νέο χρήστη για το ποιο είναι το φόρουμ απλά θα του λέω ότι δεν υπάρχει ακόμα.
"The car's on fire with no driver at the wheel. The sewers are muddied with thousands lonely suicides. A dark wind blows. The government is corrupt and we're on so many drugs with the radio on and the curtains drawn. We're trapped in the belly of this horrible machine and the machine is bleeding to death
The skyline was beautiful on fire all twisted metal stretching upwards. Everything washed in a thin orange haze. I said, "Kiss me, you're beautiful.. These are truly the last days"

User avatar
Hwoarang
Pentium
Posts: 520
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:31 am
PWMN Wind Node ID: 48
Location: /home/hwoarang
Contact:

Post by Hwoarang »

Εξήγησα και σε άλλο τοπικ ότι το ασυρματο δίκτυο με αυτό το μοντέλο που παρουσιάζουν τα παιδιά θα έχει πολλά φορουμ και ΕΝΑ πορταλ. Απο το portal ο χρηστης θα πηγαίνει όπου γουστάρει , σε όποιο φορουμ θέλει και αυτό σημαίνει άλλωστε και απόλυτη ελευθερία !
Image
Blog :)

Comming soon . . .

Post Reply