opwnwrt - xwrt - kamikaze (again)

Συζήτηση γύρω από θέματα λογισμικού
Post Reply
mp
AMD Athlon
Posts: 813
Joined: Sat Mar 10, 2007 12:51 pm
PWMN Wind Node ID: 320

opwnwrt - xwrt - kamikaze (again)

Post by mp »

Τις προηγούμενες μέρες έκανα μερικές δοκιμές στο νέο openwrt σε συνδιασμό με το webif2, ήτοι xwrt. Το kamikaze υποστηρίζει τόσο routerboards όσο και απλά pc. Έχει φτάσει σε ένα αρκετά καλό βαθμό ολοκλήρωσης, βέβαια θέλει δουλειά ακόμα (πχ δε μπορείς να ρυθμίσεις από το web interface δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης - ospf - bgp κτλ).

Σκέφτομαι να συνεισφέρω στην ανάπτυξή του και να προσθέσω ότι του λείπει για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως στο pwmn και να γλυτώσουμε έτσι από το κατά τη γνώμη μου pathetic, θλιβερό και μίζερο mikrotik.

Θα ξεκινήσω με το module που σετάρεις το ospf. Αν κανείς άλλος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, ας κάνει post εδώ να οργανώσουμε μία ομάδα εργασίας.

http://wiki.x-wrt.org/index.php/Kamikaze

mp

PS: itmy, ok τώρα; Είναι ontopic; Ή μήπως ούτε να εκφράζουμε άσχημη γνώμη για το mikrompliax μπορούμε;

User avatar
korkakak
AMD Athlon
Posts: 992
Joined: Wed Mar 07, 2007 11:52 pm
PWMN Wind Node ID: 87
Location: Πλατεία Όλγας

Post by korkakak »

Mono gia routerboard 532 paizei. Gia to 153/133 kai olh thn seira 1xx to smart graphical builder [make menuconfig] tou einai gia ta mpaza.

Apo ekei kai pera etoima builds uparxoun apo edw kai apo ekei, alla...

Proswpka den 8a me peirazei na summetasxw, alla se fash hobby kai oxi epaggelma.
Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ! ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΟ wiki

:arrow: my blog

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind Node ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 »

Pathetic δε νομίζω να είναι..το χρησιμοποιώ καιρό όπως και χμχμχμχμχ το 80% του pwmn?Και όλα είναι μια χαρά υπερstable και τέλειο για τη δουλίτσα που φτιάχτηκε...

Προσωπικά δε θα κάνω πειράματα με την ταράτσα μου..είναι κάτι που το έχω ξαναπεί..πόσο μάλλον πειράματα με κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί..και είναι open source...χοχοχο

Εκτός αν μου αποδείξει κάποιος γιατί είναι pathetic και τι bugz έχει δεί..που δεν έχω δει εγώ..

To rb που είναι της mikrotik δε νομίζω να τρέχει καλύτερα με κανένα openWRT το οποίο χάλι του μπορώ να πω οτι το είχα βιώσει παλιότερα στα linksys..

Τώρα το kamikaze δε το χω δει και αν θα το δώ δε θα είναι setarontas το σε rb μου ή ταράτσα μου...

Κρίνω οτι θα σπαταλήσετε effort όσοι συμμετάσχετε σε κάτι τέτοιο..για κάτι που πραγματικά και αντικειμενικά το δίκτυο μας δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή..απο εκεί και πέρα οι κολημένοι με την μπάλα είναι ελέυθεροι να κάνουν ότι θέλουν..

mp
AMD Athlon
Posts: 813
Joined: Sat Mar 10, 2007 12:51 pm
PWMN Wind Node ID: 320

Post by mp »

@korki: Φυσικά και για hobby μιλάμε, ποιος μίλησε για επάγγελμα; Βλέποντας τον πίνακα των ελλείψεων του x-wrt, νομίζω πως αν φτιάξουμε το module για το ospf και 2-3 ακόμα modules, θα είναι έτοιμο για early deployment. Δε ξέρω σε τι επίπεδο είναι η υποστήριξη των routerboard, προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο η υποστήριξη για pc based platforms (wrap, κανονικά pc).

@sf1n4k1: offtopic. Εδώ μιλάμε για development πάνω στο x-wrt

mp

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind Node ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 »

@mp Είμαι on topic και σχολιάζω τα σχόλια σου..για το "pathetic" mikrotik..αφαίρεσε τα να βγώ off topic αν θες..:-)

Post Reply